Bra tips på hur du gör Halloween bra i år

Spökgodis för Halloween

Gör er beredda för bus-eller-godis rundan genom att förbereda en godisskål. Bor man i ett huskvarter kan det bli många ring på dörren och då kan det vara skönt att slippa undan ett bus genom att kunna erbjuda kul och spökligt godis! Se till att ha några kul godisbitar att erbjuda, barnen tycker det är roligare med riktigt godis än frukter eller nyttiga lösningar – det här är ju kvällen de får äta godis på!

Popcorn spöken
Poppa popcorn och låt dem svalna, fyll sedan en literpåse med popcorn och knyt ihop. Dekorera med ett pappersspöke. Pappersspöke gör man genom att klippa en enkel spökform i ett vitt A4 papper och måla två ögon på. Trä sedan på spöket på en tråd och knyt runt påsen. Detta är ett mycket snällt alternativ för plånboken när godis ska delas ut!

Marängspöken
En annan bra godisidé är att göra marängspöken. Receptet hittar du i vår Spöktårta. De här små söta spökena är jättegoda att mumsa på och en kul bit att ha i sin godisskål. Om man inte har tid att baka marängen själv kan man också göra en sista-minuten lösning och köpa vanlig maräng i affären och dekorera ögon med smält choklad.

Spökklubbor
För att göra en spökklubba köper man enkelt runda klubbor i de smaker man vill ha (inte platta klubbor som man får på t.ex. pizzerior). För att förvandla klubban till ett spöke tar man sedan en vit servett, drar den över klubban och fäster med en tråd. Måla två ögon och voilá, ett spöke!

Sprid gärna detta till dina vänner!

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *