Bra tips på hur du gör Halloween bra i år

Skräckfilmskväll på Halloween

Har du den där ryckande nerven för skräckfilmer på Halloween? Då har du kommit rätt. På Halloween kan man göra en helkväll inne och låta sig kompaniernas av skräckmästare som Alfred Hitchcock, Guillermo del Toro och James Wan. Förbered dig väl med popcorn, dricka, toalettpauser och även filmpauser, speciellt om du planerar se mer än en film – det kommer att behövas.

Om du är sugen på att göra ett biobesök har Guillermo del Toro sin fantastiska film Crimson Peak visandes på biografer världen runt just nu. Annars, om du planerar en riktig rysarkväll hemma framför tv:n kommer här ett gäng hårresande förslag att se på.

The Conjuring (2013)
James Wan står bakom den här förträffliga filmen. Den utspelar sig på 70-talet och vi får följa Ed och Lorraine Warren i en undersökning av ett hemsökt hus på Rhode Island. Det är riktig rysare som använt många av de klassiska skrämselteknikerna för att stressa upp tittaren. Effekterna är även de välgjorda. Huset i filmen finns på riktigt och filmen har skrämt upp så många människor att husets ägare nu stämmer Warner Bros. för vandalisering av deras hem, då ett flertal människor har tagit sig an att förstöra det verkliga huset.

The Amityville Horror (2005)
Den här filmen är baserad på verkliga händelser. Man får följa en familj som nyligen ovetande har flyttat in i ett hus där ett otäckt mord skett ett år innan. Det som följer är 28 plågsamma och skräckinjagande dagar.  Huset i filmen finns i verkligheten och man kan hitta det i Amityville på Long Island i New York.

The Tunnel (2011)
Den här Australiensk producerade filmen är det få som har hört om men får en att drömma mardrömmar. Den är filmad så att man får känslan av att det är en hemmakamera och att man faktiskt är med gruppen som skapat filmen. Den här filmen handlar om en grupp journalister som ger sig in i avstängda tunnlar i Sidney i hopp om att upptäcka statshemligheter. Men vad de inte vet är att något finns i tunnlarna och snart blir deras journalistiska upptäcktsfärd en mardröm.

Sprid gärna detta till dina vänner!

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *