Bra tips på hur du gör Halloween bra i år

Snygga pumpalyktor till Halloween

Credit: hin255 /freedigitalphotos.net

Credit: hin255 /freedigitalphotos.net

 

 

Att göra ljuslyktor på Halloween genom att gröpa ur pumpor och skära ut formen av ett läskigt ansikte på framsidan är en väldigt populär tradition i USA, men inte alls lika populär i Sverige. Däremot så är det något som skulle kunna vara riktigt kul att göra. Just pumpa brukar ju affärerna sälja ganska billigt vid Halloween, så det kostar inte så mycket pengar heller.

 

 

 

Så här gör man lyktorna:

1. Skär bort någon del av pumpan. Förslagsvis toppen eller “baksidan”.

2. Gröp ur fruktköttet tills pumpan blir så ihålig som möjligt.

3. Skär ut mun, näsa och ögon.

4. Klart!

Svårare än så är det inte. Det svåraste momentet är att få till ansiktet riktigt bra. Man kan börja med att titta på en del bilder innan så att man vet hur man vill ha det. Då kan det vara lättare att få till det riktigt bra. När man är klar är det bara att ställa ut dem på något bra ställe och sätta i ett ljus.

 Använd fruktköttet

När man gröper ur pumpan får man ju över en hel del fruktkött, och ett bra tips är att spara det för att laga något som innehåller just pumpa. Exempel på en sak man kan göra är pumpasoppa. Pumpa tillsammans med exempelvis potatis, lök och chili kan bli en bra grund till en mättande soppa som kan passa perfekt till lunch på Halloween. En annan grej som brukar bli väldigt god är vanlig risotto, fast gjord på pumpa. Det är också ett recept som kan passa bra att äta på Halloween.

Credit: Vichaya Kiatying-Angsulee /freedigitalphotos.net

Credit: Vichaya Kiatying-Angsulee /freedigitalphotos.net

 

Man kan även göra en hel del olika efterrätter och desserter med pumpa, och exempel på en sådan kan vara pumpamousse som smakar väldigt gott och konsistensmässigt brukar bli lite som en blandning av pannacotta och creme brulee.

Sprid gärna detta till dina vänner!

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *