Bra tips på hur du gör Halloween bra i år

Delta i en spännande spökvandring med middag på Halloween

spökmiddag liveit

Ibland är det svårt att komma på hur man ska fira Halloween, eftersom traditionerna för denna högtid inte är lika starka som de är på till exempel jul och midsommar. Känner du igen dig? Du kanske vill göra något spännande och lite kusligt, som inte bara innebär ”bus eller godis” i grannområdet. Då är det här ett riktigt bra tips: anmäl dig och en vän till en spökvandring med middag! Det här är en upplevelse som innebär spänning, mystik, kultur och god mat under ett och samma tillfälle. 

Spökvandringen är en upplevelse från Live It, och kostar i skrivande stund 745 kronor per person. Den går att genomföra i både Stockholm, Malmö och Göteborg, så välj den stad som passar just er bäst. Upplevelsen inleds med en mystisk och spännande spökvandring bland torg, gränder och gårdar som ryktas vara hemsökta. Du som deltagare får lyssna till kusliga historier om vad som ägt rum på just dessa platser, och berättelserna gestaltas längs vägen av duktiga skådespelare.

Tidsepoken för händelserna du får höra om är medeltiden – en tid som är känd för att ha innehållit en hel del hemskheter av olika slag. Du får möta osaliga andar från förr som vill göra sig påminda och berätta om vad de varit med om. Under vandringen får du lära känna din stad på ett helt nytt sätt, när den mörka historien vävs samman med nutiden på ett spöklikt och historiskt förankrat vis. 

I samband med den guidade spökvandringen bjuds deltagarna på en läcker trerätters middag på restaurang. Här finns möjlighet att diskutera vad ni fått se och höra under vandringen, och kanske dela med sig av en och annan egen lokal spökhistoria!

Mätt och nöjd kan du sedan traska hemåt med din vän, och så avslutar ni Halloween med en väl vald kvällsaktivitet. Kanske ser ni på en klassisk skräckfilm och äter pumpapaj, medan ni smälter och bearbetar intrycken från spökvandringen. För intryck gör den, det är ett som är säkert. Glöm alla händelselösa firanden du hittills varit med om – det här blir garanterat en Halloween som du sent ska glömma!

Boka upplevelsen hos LiveIt: https://www.liveit.se/upplevelser/upplevelsepresenter-spokmiddag

Sprid gärna detta till dina vänner!

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *