Bra tips på hur du gör Halloween bra i år

Tips på Halloweenmat

Egentligen skulle man kunna äta precis vad som helst på Halloween. Men eftersom att Halloween är en högtid som förknippas med spöken, monster, häxor och andra hemska och läskiga saker så kan det väl också passa bra att göra lite läskig mat och läskiga tilltugg.

På de flesta fester så brukar man börja kvällen med en välkomstdrink, och då kan det vara bra att göra det även på Halloweenfesten. Men istället för att bjuda på vanlig champagne, cider eller liknande så kan man använda vanlig sockerdricka som man färgar giftgrön med hjälp av vanlig grön karamellfärg. Det kommer definitivt påminna gästerna om att det verkligen är en riktigt Halloweenfest. Den som vill göra ett välkomstbål kan göra det hela ännu mer avancerat genom att även färga en del sockerdricka röd och sedan fylla den drickan i en plasthandske som man lägger i frysen och låter bli till is för att sedan lägga ned handen i bålen. Det är definitivt en kul grej som kan vara värd att prova.

Credit: Apolonia /freedigitalphotos.net

Credit: Apolonia /freedigitalphotos.net

 

Sedan beroende på vilken typ av Halloweenfest det är man anordnar så varierar det ju självklart lite på vad för mat man ska servera. Att servera ”riktig” mat är ju absolut inte alltid någon självklarhet, utan i många fall så serverar man mest bara sötsaker och små tilltugg. Men om man ändå ska servera något matigare så är ett exempel på maträtt grillade fingrar och halloweenpaprikor. För att tillaga den rätten så steker man korven (grillkorv ska det vara) och sen kan man sticka in mandelflarn på ena sidan av korvarna så att det ser ut som naglar. Paprikorna kan man kärna ur och utforma på samma sätt som man gör när man gör ljuslyktor av pumpor. Sedan kan man fylla paprikorna med valfri fyllning; exempelvis köttförs, couscous, ris eller något liknande.

Sedan finns det också en hel rad olika sötsaker man kan göra i Halloweentema. En vanlig tårta med spöken gjorda av marsipan ovanpå som dekoration kan vara ett förslag. Ett annat kan vara att göra små maränger som ser ut som spöken genom att applicera två chokladdroppar som får fungera som ögon. Att använda chokladbollssmet som bajs är också något som man kan göra, vilket i alla fall de flesta barn brukar tycka om. Men egentligen är det bara fantasin som sätter gränserna, och bara man tänker efter lite grann så kan man komma på många olika saker som man kan göra.

Sprid gärna detta till dina vänner!

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *