Bra tips på hur du gör Halloween bra i år

Halloween – tips på vad man kan göra

Vad ska man göra på Halloween egentligen? Det är något som för många inte alls känns självklart. I alla fall för de som inte är barn. För barn så innebär ju Halloween ofta ett måste i form av att gå runt till alla hus i närheten och säga ”bus eller godis” vilket nästan automatiskt löser hur Halloween ska firas. Men hur är det för de som är lite äldre, säg 20-30 år, och inte har några egna barn? Jo, ofta blir det så att dessa väljer att inte fira Halloween över huvudtaget. Ofta beror detta på att de inte vet hur de ska fira eller inte känner någon lust för att fira. Men däremot så borde man fira. Vi lever trots allt bara en gång och det kan vara nyttigt att ta avbrott från vardagen för att fira lite extra, och därför bör man ta vara på så många högtider som möjligt. Det är ju trots allt inte så jättemånga stora högtider på ett år.

Credit: ammer /freedigitalphotos.net

Credit: ammer /freedigitalphotos.net

Man vad kan man då göra? Det finns otroligt mycket som man kan göra, och om man inte vill så behöver man inte göra något som handlar om Halloween. Att gå ut och äta middag, gå på dejt, se på film tillsammans med någon man tycker om, sova en natt på hotell är saker som man skulle kunna göra utan att nödvändigtvis behöva blanda in något Halloween-relaterat. Men om man däremot vill fira Halloween ”på riktigt” så kan man gå på Halloween-maskerad, eller kanske till och med arrangera en sådan själv – och bjuda in vänner och bekanta. Man kan också laga en middag med Halloween-tema och bjuda exempelvis sin flickvän/pojkvän eller någon nära bekant.

Vill man se film så finns det ju en hel del olika filmer med Halloween-tema som kan vara perfekt att se på just Halloween. Skräckfilmer i allmänhet fungerar också väldigt bra på denna högtid. Och är man en sådan som inte ser skräckfilmer för att man tycker att de är för hemska så finns det självklart lite ”snällare” Halloween-filmer som inte alls är speciellt hemska.

Hur man firar Halloween har egentligen inte så stor betydelse. Huvudsaken är att man gör någonting, och inte låter det bli en kväll som alla andra. Man ska verkligen försöka ta vara på högtiden och göra det till en speciell dag, även om man inte gillar Halloween i sig.

Sprid gärna detta till dina vänner!

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *