Bra tips på hur du gör Halloween bra i år

Halloween för barnen

Halloween är en populär högtid för de allra flesta barn. Godis är bland annat en av alla de saker som gör att barn gillar Halloween så väldigt mycket. Men då gäller det ju också att som förälder kunna ordna någon fest eller andra aktiviteter som gör att barnen får en riktigt bra dag.

”Bus eller godis” är den kanske allra mest populära aktiviteten på Halloween, det vill säga att klä ut sig till exempelvis spöke eller häxa och sedan gå från hus till hus för att be om just bus eller godis. Då får den som öppnar dörren välja mellan att ge godis till barnen eller riskera att bli utsatt för något bus. Det är vanligt att de väldigt små barnen har sina föräldrar med sig då de går runt och samlar godis, medan de lite äldre barnen ofta går själv tillsammans med några kompisar. Det är också vanligt med små fester där barnen får bjuda in några kompisar till en kväll med just temat Halloween, det vill säga läskiga maskeradkläder, Halloween-dekorationer, mat och dryck som allt går i ”alla helgons aftons anda”.

Credit: Apolonia /freedigitalphotos.net

Credit: Apolonia /freedigitalphotos.net

Men även om större arrangemang så som en hel Halloween-fest eller liknande kan fungera bra, så går det oftast bra med något mindre också. De flesta barn nöjer sig bara man ser till att fira Halloween över huvudtaget. Att köpa hem lite godis och sitta och göra lite pyssel tillsammans med dem kan i de flesta fall räcka gott och väl för att barnet eller barnen ska bli nöjd. Tips på pyssel kan då vara allt ifrån att göra enkla teckningar med Halloween-tema till att göra något mer avancerat så som att göra Halloween-inspirerade tilltugg eller kanske till och med tillverka egna maskeradkläder med just Halloween-tema.

Som ni förstår finns det alltså en hel del olika sätt som man kan välja att fira Halloween på om man har barn. Bara fantasin sätter gränserna, och man väljer själv hur pass mycket energi, tid och pengar man vill lägga på firandet av Halloween. Det är som sagt så att det går att fira Halloween på ganska enkla sätt utan att det bara för det känns mindre högtidligt.

Sprid gärna detta till dina vänner!

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *