Bra tips på hur du gör Halloween bra i år

Bra filmer att se på Halloween

Att se film på Halloween är något som är väldigt vanligt, och gärna ska det även vara någon Halloween-relaterad film. Kanske någon skräckfilm eller bara någon film med mycket spänning och mystik. Halloween är ju högtiden som hyllar demoner, spöken samt skräck och fruktan i allmänhet. Så om man ska se en skräckfilm någon gång så är det sannerligen på Halloween som man ska göra det.

Det finns en rad olika skräckfilmer som kan passa riktigt bra att se på just Halloween. Nedan kan ni läsa om tre olika filmer som är riktigt spännande och passar att se på Halloween. Ni kan även se trailers till alla dessa filmer.

Trick ´r´ treat

En Amerikansk film gjord år 2007 där bland annat skådespelare så som Anna Paquin och Dylan Baker medverkar. Filmen skildrar fyra olika historier som utspelas på Halloween och som vävs samman på ett riktigt snyggt och förvånande sätt. Filmen är verkligen spännande, en riktig nagelbitare, men ändå en så pass snäll skräckfilm att de flesta klarar av att se den.

 

Scream 4

Den senaste i raden av Scream-filmer som kännetecknas av att vara riktigt snäll skräck. Många skulle nog inte ens kalla dessa filmer för skräck, utan snarare något mer i stil med mystik/komedi. Filmen innehåller en rad kända skådespelare så som Courteney Cox, Neve Campbell och Hayden Panettiere samt David Arquette.

 

The Grudge

Detta är en riktigt otäck film som gjordes år 2004 och fick sin uppföljare ”The Grudge 2” år 2006. År 2009 kom den andra uppföljaren ”The Grudge 3”. I filmen ser vi i alla fall skådespelare så som Sarah Michelle Gellar och Clea DuVall. Filmen är bitvis väldigt otäck och skrämmande och rekommenderas därför inte till den som tycker att skräckfilmer är väldigt otäcka och otrevliga att titta på.

 

Det är väldigt populärt att se film på Halloween, och då framför allt skräckfilmer, och gärna även filmer som har någon anknytning till just Halloween. Men självklart går det också bra att se vilken typ av film som helst. Det finns ju inget som stoppar en från att se till exempel en komedi eller en musikal, men om det är dessa genres som man gillar allra mest så kan man ju i alla fall undvika att se dem för en kväll och istället se något mer åt det ”spännande” hållet.

Credit: digitalart /freedigitalphotos.net
Credit: digitalart /freedigitalphotos.net

The Darkest hour

The Darkest Hour är en film gjord år 2011 med bland annat skådespelarna Emile Hirsch, Olivia Thirlby, Rachel Taylor och svenske Joel Kinnaman. Filmen utspelar sig i Moskva dit de unga system-designarna Sean och Ben rest för att sälja en programvara de utformat till investerare. De blir dock lurad av deras svenske partner Skyler och blir helt utsparkade från deras företag. På kvällen går de till en nattklubb där de träffar Anne och Natalie – och det är dessa fem personer som nämnts hittills som man kommer att få följa i filmen.

Plötsligt under kvällen så kommer det någon typ av ljus från himlen som befolkningen först misstar för att vara någon typ av naturfenomen, men snart inser de att det är aliens som kommit för att utrota jordens befolkning och absorbera all energi. Det hela kanske låter lite fånigt, men filmen är riktigt bra och riktigt spännande, och handlingen i stort följer Sean, Ben, Skyler, Anne och Natalie och deras fight för överlevnad. Nedan kan ni se en trailer till filmen.

Så nu får ni gärna ta och se någon av dessa filmer på Halloween. Ladda upp med rejält med godis och tillåt er en riktig slapparkväll i soffan framför någon av dessa ruggigt spännande filmer.

Sprid gärna detta till dina vänner!

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *